Transplantul de sprancene, cel mai nou trend in materie de beauty! Cum se face si cat costa

 

Transplantul de sprancene este o procedura ce, in ultima perioada, se bucura de din ce in ce mai multa popularitate.

 

 

Daca pana acum auziseti doar de transplantul de par, iata ca exista si transplant de sprancene, o procedura inovatoare ce se adreseaza persoanelor care nu sunt, dintr-un motiv sau altul, multumite de aspectul sprancenelor. Va invitam sa cititi in continuare toate informatiile legate de aceasta proceduta mai putin cunoscuta in Romania, dar deja extrem de populara peste hotare.

 

 

Ce inseamna un transplant de sprancene?

Transplantul de sprancene reprezinta o forma binecunoscutului procedeu denumit transplant de par. Sprancenele se pot rari din varii motive, cum ar fi inaintarea in varsta, pensatul, mostenirea genetica, diferitele traume sau problemele legate de glanda tiroida. Un transplant poate fi solutia ideala in astfel de cazuri, oferind sprancenelor un aspect cat se poate de natural, in comparatie cu tatuarea acestora.

 

 

In ce consta aceasta procedura?

La fel ca in cazul transplantului clasic de par, medicul implanteaza fire de par extrase in prealabil din alte zone ale corpului, cel mai des fiind folosit parul din spatele scalpului, asta deoarece este mai putin predispus la albire. Specialistii spun insa ca se mai poate folosi si parul de pe picioare sau piept (in cazul barbatilor), intrucat acesta creste mai greu si necesita mai putina ingriijire. Dupa efectuarea transplantului, pacientul trebuie sa evite contactul zonei respective cu apa, iar in timp (4 – 6 luni) sprancenele vor incepe sa creasca de la sine, in mod natural.

 

 

Arata natural?

„Este greu sa iti dai seama cand cineva a suferit un trasplant de sprancene. Este important totusi ca firele de par sa fie asezate asa cum trebuie, in directia normala de crestere, iar mai apoi sa fie pensate corespunzator pentru un look cat mai natural”, explica Dr, Scheiner, medic specializat in astfel de proceduri.

 

 

Cui i se adreseaza transplantul de sprancene?

Absolut oricarei persoane ce este nemultumita de felul in care arata sprancenele, indiferent de motiv, mai ales ca noul trend consta in sprancene cat mai pline, cu aspect cat mai natural. Din acest motiv, in ultima perioada, transplantul sprancenelor a devenit din ce in ce mai popular.

 

 

Cat costa?

Costul unei astfel de proceduri se ridica la 4.000 – 8.000 de dolari, in functie de complexitatea cazului.

 

 

Cat dureaza perioada de recuperare?

Recuperarea nu este deloc grea, insa zona sprancenelor trebuie protejata cu atentie in primele zile dupa transplant. Rezultatele incep sa se vada dupa 4-6 luni de la efectuarea procedurii.